miercuri, 23 ianuarie 2008

Decizia Fed de reducere a dobânzii de referinta

1/23/2008 09:47 sursa: NewsIn
Pretul petrolului se stabilizeaza dupa decizia Fed de reducere a dobânzii de referinta
Pretul petrolului s-a stabilizat miercuri la bursele electronice din Asia dupa reducerea drastica a dobânzii de politica monetara de catre Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, afirma traderii, citati de AFP.
in schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in februarie, se scumpea cu 8 centi, la 89,29 dolari pe baril in timp ce pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in martie, era stabil, crescând cu doar un cent, la 88,44 dolari barilul.
Confruntate cu temerile tot mai extinse ale pietelor privind posibilitatea ca economia americana sa intre in recesiune, Federal Reserve a decis marti, intr-o miscare surprinzatoare, sa reduca dobânda de referinta cu 0,75 puncte, la 3,50%, subliniind riscurile ce planeaza supra cresterii economice si deteriorarea continua a pietelor financiare.
Reducerea dobânzii cheie ar putea incuraja cresterea cererii de petrol in Statele Unite ale Americii, principala economie a lumii si cel mai mare consumator mondial de energie.
Piata mai asteapta si urmatoarea sedinta a Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), prevazuta pentru data de 1 februarie, la Viena, informeaza AFP.

Niciun comentariu: