vineri, 13 noiembrie 2009

Economia mondiala

Datele preliminare privind evolutia produsului intern brut din Germania, aferent celui de-al treilea trimestru au aratat o noua crestere cu 0.7% fata de perioada anterioara. De asemenea, datele privind PIB-ul pentru al doilea trimestru au fost revizuite in crestere, ajungand la +0.4%.

Catalizatorul care a condus la aceste rezultate a fost cresterea exporturilor, in timp ce consumul privat “a tras” indicatorul in jos

Economia Frantei a crescut in al doilea trimestru, PIB-ul fiind cu 0.3% mai ridicat in comparatie cu perioada aprilie - iunie. Nivelul este insa sub estimarile initiale care indicau o crestere cu 0.6%.

Situatia este similiara si la nivelul zonei euro, produsul intern brut crescand cu 0.4%, sub estimarile initiale de +0.6%.

Cresterea productiei industriale fata de trimestrul anterior a fost principalul factor care a condus la aprecierea PIB si la stabilizarea economiei europene.

Pe de alta parte, contextul actual ramane in continuare riscant, majoritatea guvernatorilor bancilor centrale fiind de parere ca inca nu este momentul pentru retragerea masurilor de stimulare a economiei.

Niciun comentariu: