luni, 10 martie 2008

Piete externe

Agenda economica de saptamana viitoare, motiv de ingrijorare pentru investitori

Analistii considera ca doar niste semnale din partea Federal Reserves ca ar opera o reducere de urgenta a dobanzilor ar putea duce la schimbari de trend pe piata americana de capital. Urmatoarea intalnire a Fed este programata pentru 18 martie.
Din programul saptamanii viitoare fac parte anuntul rezultatelor financiare trimestriale ale unor companii de retail. Multi analisti au afirmat ca estimarile de venit sunt optimiste, si vor fi scazute la anuntul datelor oficiale, lucru care va duce la un plus de griji in randul investitorilor.

O alta sursa de temeri pentru investitori este pretul petrolului, care, in ultima vreme, atinge niveluri record. Dolarul este inca o sursa de griji, atingand valori minime record, in ultimii ani, in raport cu euro si cu yenul. Vineri, titeiul cu livrare in SUA a atins cea mai inalta cotatie de cand este tranzactionat pe New York Mercantile Exchange, din 1983, de 106,54 dolari pe baril.

Pe agenda economica a saptamanii viitoare se afla si anuntarea deficitului comercial pe ianuarie, marti, urmata de date cu privire la situatia saptamanala a somajului si la cifre referitoare la vanzarile din retail in februarie, iar joi vor fi anuntate preturile de import si cele de export pe luna februarie.

Indicele preturilor de consum pe februarie, ce va fi facut public vineri, este estimat in crestere cu 0,3%, inflatia „core” (care exclude pretul alimentelor si energiei) fiind estimata in crestere cu 0,2%, potrivit economistilor chestionati de Reuters.

sursa: Business Standard

Niciun comentariu: