marți, 29 ianuarie 2008

Pretul petrolului in asteptare

1/29/2008 10:29 sursa: NewsIn
Pretul petrolului creste la 91,11 dolari barilul pe fondul temerilor legate de economia SUA
Pretul petrolului s-a mentinut marti peste nivelul de 90 de dolari pe baril, crescând la 91,11 dolari barilul, pe fondul temerilor legate de posibilitatea unei recesiuni economice in Statele Unite ale Americii, ce ar afecta cererea de petrol, afirma traderii, citati de AFP.
in schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in februarie, a crescut cu 12 centi, la 91,11 dolari pe baril, fata de nivelul de 90,99 dolari pe baril atins luni seara la New York.
Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in martie, s-a scumpit cu 48 centi, la 91,38 dolari barilul.
"Pretul petrolului este in continuare sustinut cu soliditate la niveluri ridicate, de peste 80 de dolari pe baril, in ciuda volatilitatii pietelor financiare", a estimat un analist al Barclays Capital, Kevin Norrish.
Pretul petrolului a profitat luni de redresarea bursei de pe Wall Street, pietele asteptând decizia Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, legata de dobânda cheie.
Comisia de politica monetara a Fed se reuneste marti si miercuri pentru a reexamina nivelul dobânzii de referinta, care este momentan de 3,50%.
Pe lânga decizia Fed, pietele mai asteapta si reuniunea Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de vineri, la Viena, cartelul urmând a lua in discutie si nivelul productiei, ce se ridica momentan la 29,67 milioane barili pe zi.

Niciun comentariu: